Újra napirendre vehetik a közvilágítás korlátozását Szolnokon

Megosztás

Akár újra napirendre is vehetik a közvilágítás korlátozását Szolnokon, mivel ehhez a lehetőséghez immár megalkották a megfelelő jogszabályt. Így lényegében minden akadály elhárult az ötlet megvalósítása előtt.

Mint ismert, Szalay Ferenc szolnoki polgármester vetette fel korábban, hogy éjjel 12 és hajnali 4 óra között lekapcsolhatják a közvilágítást, ha erről dönt a közgyűlés. Ez az intézkedés azok sorába illett volna, amelyekben a hatalmas rezsinövekedés miatt kénytelen volt a város korlátozásokat bevezetni, intézményeket részlegesen bezárni a téli időszakban. Indoklásként az fogalmazódott meg, hogy jelentős mértékben megnőtt a város rezsiköltsége, százmilliók helyett milliárdokról beszélhetnek immár.

Végül a közvilágítás korlátozását, amit országszerte elsőként fogalmazott meg nyilvánosan Szalay Ferenc, nem tárgyalták a közgyűlésen, kihátráltak az ötlet megvalósítása mögül. Minden bizonnyal hatott a lakosság felhördülése is, sokan ugyanis ellenvéleményüket fogalmazták meg a lehetőséggel szemben.

Ám most akár újra elővehetik ezt az ötletet a szolnoki közgyűlésen, hiszen talán nem véletlenül alkották meg ennek a lehetőségét. Számos más helyen is felvetődött ugyanis ennek az igénye. 

Mint a telex.hu megírta, felhatalmazást kapnak a települési önkormányzatok képviselő-testületei, közgyűlései, a budapesti kerületek, illetve fővárosi területeknél a főváros képviselő-testülete, hogy a település közvilágításának időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozzák – áll az Orbán Viktor által aláírt friss rendeletben, ami a szerda esti Magyar Közlönyben jelent meg.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek